Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu




23 Mayıs 2015 Cumartesi

Yoğurt Tatlısı: En Acemi Mutfak Kullanıcıları İçin :)

Canımın tatlı çektiği ve benim üşenmeyip bir şeyler yapmaya niyetlendiğim  nadir anlardan biriydi. Sorun şu ki, fazla tarifim yoktu ve ben ne istediğimi bilmiyordum.
Derken aklıma yıllar önce yediğim bir yoğurt tatlısı geldi, Eda bana şöyle demişti "çok kolay bir tarif, rahat yaparsın" Hemen telefona sarıldım ve Edayı aradım, "acil, revani tarifin lazım". Revani ile yoğurt tatlısının farklı şeyler olduğunu öğrendikten sonra tarifi edindim ve cidden çok pratik bir şekilde yaptım.
"Harika oldu, parmaklarımı yedim" der miyim? Demem :) Ama acil durumlar için yapılabilecek ve yenebilecek bir lezzet olarak not edildi. 

İçindekiler:
3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu

Şerbet(soğuk)
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Yapılışı:
Önce şeker ve yumurtalar ardından da un, yoğurt ve kabartma tozu iyice çırpılıyor. Kare şeklindeki borcama alınıp üzeri kızarana kadar 170 derecede pişiriliyor.
Tam bu sırada şerbet soğuk olarak hazırlanıyor.
Kek kısmı pişince önce dilimleniyor(evde bebe varsa ona şerbetsiz hali azıcık ayrılıyor), şerbet üzerine dökülüyor ve yanında kahve ile bu güzel ve pratik tatlı bir güzel hüpletiliyor.
*Kaç dakikada piştiğine bakmayı unuttum. Mikser, kap vb bulaşıkları yıkadım, çamaşırı serdim, telefonumu biraz kurcaladım derken pişti. Belki 20-25 dakika olmuştur, bilmiyorum ama bana güvenmeyin elim yavaştır :)

Yoğurt Tatlısı :)

** Ordulu Tezel Teyzenin tarifi, ona da teşekkür edeyim :)

6 yorum:

  1. Şerbetli tatlilarla hiç aram yoktur sütlü tatlı tercihimdir. Ama elinize sağlık size afiyet olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, evet güzeldi cidden :)

      Sil
  2. Ohh afiyet olsun... Fincan derken Türk kahvesimi Nescafé mi?😆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk kahvesi :)) çok teşekkürler canım Elvan :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...