Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu




27 Eylül 2017 Çarşamba

Sürpriz Yumurta Günlüğü : Elif'e Söyledik!

Baktık ki biz söylemesek etraftan duyması an meselesi olacak...
Biz de dün akşam (geçen hafta) Elife sürpriz yaptık ve ta daa "Elif senin bir kardeşin olacak!" dedik :) O ilk an'ın videosunu çekebildiğimiz için kendimizi tebrik ediyorum ama ne yazık ki kardeşinin erkek olacağını duyduğu an'ın videosu yok :( O hayal kırıklığını anlatamam, yaşanır :)
Elifin kardeş tepkisi ilk 10 saniye duraksamak, şaşırmak, olayı anlamaya çalışmak, ayağını sinirle hareket ettirmek ve sonra "Getirdiniz mi peki kardeşimi eve?" diye tepki vermek oldu. Sonraki günler her 5 dakikada bir "Ne zaman gelecek?" sorusu. Buna cevap olarak "kar yağınca"demedik, "yeni yılda" dedik. Ne kadarını anladı bilmiyorum ama geçen 1 haftada kardeşin karnında büyümesi gerektiğini idrak etti. Şimdi beni besliyor kardeşi de yesin diye :)
"Ağlarsa içerde ne yapacağız?" gibi komik sorulardan sonra dün ben arabadan inerken "Kardeşim de mi seninle işe geliyor?" dedi, ahahahaha valla çok güldüm.
gelip gidip kardeşimi çok seviyorum diyerek ona sarılması ve onu öpmesi açık söyleyeyim bana biraz "gerçekçi" gelmiyor. Bilmediği bir şeye verdiği tutum/tepki olarak yorumluyorum.
Bundan sonrasını bizim ayarlamamız gerekiyor gibi hissediyorum.
"O daha küçük, bak sen abla oldun." ifadesini kullanmamak bunların başında geliyor :)
geçen hafta Kardeş Rekabeti kitabını okuyunca da bir aydınlanma geldi. Bebek doğmadan okumam iyi oldu.
Elife kardeş haberini verirken ona sürpriz bir pasta ve hediye almıştık. Bu ara inanılmaz şekilde araba, kepçe, helikopter seviyor. Biz de öyle bir set aldık, tırı yoktu mesela bayıldı.

Ara ara söylediği /sorduğu cümleleri yazayım buraya, hatıra kalsın:
En bombası "Ben kardeşimi uyuturken siz ses yapmayın." demesiydi heralde. "Sen hele bi kendin uyudu da" diye başlamamak için kendimi o an zor tuttum zaten.
Diğer bomba "Neden erkek aldınız?" sorusuydu. İlk başta afalladım ama arkadaşlarımın "Soru sorduğunda sen de soru ile cevap ver" taktiği geldi aklıma; "Sen neden kız oldun?" deyiverdim. Bu soru-cevap onu tatmin etmiş olmalı ki birkaç seferin sonunda bu soru kesildi.
Bir diğer "Peki neden kardeşim olacak?" sorusuna gerçekten boş gözlerle cevap verdim. Yani anlatsaam uzun olacak, baktım ki bu sorunun cevabı bende de yok en ilginci :)

Çok şükür 26. haftaya geldik, Elif kardeş haberini öğrendi.
Darısı sağlıkla kavuşmalara olsun :)

6 yorum:

  1. Sağlıkla gelsin Elif kızın kardeşi :)
    Allah bir avazda kurtarsın sizi de... Ne güzel bir haber bu böyle.
    Sevgiler, iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim. Şu çocuklardaki masumiyet bambaşka.

    YanıtlaSil
  3. :D hayırlı olsun, bir de sen doğumdan sonraki yüz ifadesini gör!
    bu konuda ben kendime aferin diyorum, baya iyi hazırladık biz, hiç kıskançlık vs yaşanmadı istersen oku o yazıları, belki zorlanırsan yardımı olur.. çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ayyy neden soruları bitmez bu fındıkların... :))) çok tatlı yaaa ...
    nolur yaz komikliklerini..büyüyünce okduuğunda ne gülecek kendine :)

    YanıtlaSil
  5. Çok heyecanlı, ileride ne kadarını anımsayacak acaba :)

    YanıtlaSil
  6. Cinsiyet mevzuunda aydınlandım :))) Ahh kaçırıyorum işte ben bazı detayları :))

    Kardeşim de bana gelirken KONFEKSİYON şilebezi bir elbise getirmişti. Konfeksiyon olması o dönemki takıntılarımdan. Ben 7 yaşındaki saf da buna inanmıştım, şimdikiler inanmıyor :)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...