Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu




31 Mart 2013 Pazar

Televizyonsuz Bir Yaşam Mümkün :)

Bizim evde televizyon yok :) Çok da mutluyuz :) Ama bu hikaye nasıl başladı önce oraya gidelim.. Daha önce söylemişimdir belki televizyonlu bir evde büyüdüm..( sanki aksi mümkünmüş gibi) :) Pazar günleri "Bizimkiler"i büyük bir heyecanla bekler, ailecek izlerdik.. Perihan Abla, Fiko (Süper Baba), Hababam Sınıfı,"Bana bir masal anlat baba.." hep o zamanlardan yadigar benim için.. Onları da hep sevgiyle hatırlıyorum.. Sonrasında da yani üniversite/yurt/ev hayatı vb. televizyon hayatımda hep vardı..Ve ben hep olacağını düşünüyordum.. Ta ki..."televizyonsuz bir yaşam mümkün" diyebilene kadar.. Yıllarca televizyon izlemiş biri olarak, niyetim televizyon izleyenleri eleştirmek ve hatta küçümsemek hiç değil .. Sadece; belki bir yerlerde bizim gibi televizyonun kendilerini hapsettiğini fark...
Devamını oku »

28 Mart 2013 Perşembe

Bir Fotoğraf ve Hikayesi- Delianne :)

Bazı fotoğrafların da tıpkı "Miguel" gibi bir sihri vardır ve sizi içine çeker, bazen hapseder hatta ama kötü anlamda değil. "Biraz sen düşün bunu" demek ister sadece. Zaten de istediğiniz budur ve kalorifer önündeki minderin rahatlığında kedi kıvrımlarıyla kıvrılıverirsiniz önüne; getireceklerine.. Daha önce bahsettim mi hatırlamıyorum,okulda fotoğraf derslerimiz de vardı, ben de birkaç tane almıştım, işin güzelliği karanlık odaydı elbette, orada kaybolmak ve gerçekten ışık oyunlarıyla bir şeyler üretmek.. Sonrasında da devam etti fotoğraf sevdam ama ne kadar seversem  seveyim bir o kadar üşengeçtim ya evdeki makine de uzun zamandır çıkamadı kılıfından.. Arada güzel fotoğraflara baktıkça iç geçirdim ama hep "meşgul"düm :) http://deli-anne.com/'da da "Deli Anne" fotoğraflar...
Devamını oku »

Günün Şarkısı: Somebody To Love- Saint Privat :)

Güne güzel bir şarkıyla başlayalım, hazır dün de müzik muhabbeti yapmışken :) HERKESE GÜZEL GÜNLER, BOL GÜNEŞLER...
Devamını oku »

26 Mart 2013 Salı

Kütüphane'de Var Bir "Koku" :)

Kütüphaneleri oldum olası severim; neden çünkü içinde kitaplar var :)
Kütüphaneleri de kendi içinde "kitaplara dokunabildiklerimiz" ve "kitaplara dokunamadıklarımız" olarak 2'ye ayırıyorum..
Kitaplara dokunamadıklarımızı hiç ama hiç sevmiyorum ama yine de okuma salonları güzelse onlar da kalbime giriveriyor..
Kitaplara dokunabildiklerimizden de kalbimi orada bırakarak ayrılıyorum.
Ayın 16'sında - doğum günümden 1 gün önce- bir cumartesi etkinliği olarak Karlar Kraliçesi ile tanıştıktan sonra oldukça merkezde bir yerde olan bir kütüphaneye gittim. Okuma salonunun kafe havası beni biraz hayal kırıklığına uğratmış olsa da hedefim çocuk kitaplığına bakmak olduğundan çok üstelemedim.
Öncelikle, yazıda bahsedeceğim kütüphanelerin isimlerini özel sebeplerden ötürü vermek istemediğimi ama ilgilenenler olursa mail atmaları halinde onlarla paylaşabileceğimi belirtmek isterim :)
Unutmadan bu yazının yazıldığı haftaya denk gelen ve Mart ayının son haftası olarak kutlanan KÜTÜPHANELER HAFTASI'nı da kutlayayım..

Gelelim, kütüphanelerle ilgili genel görüş ve önerilerime;
- Kütüphanelerde mümkünse sadece kitap seven kişiler çalışmalı diye düşünüyorum. Hani bir şekilde kütüphanede iş bulmuş kişilerle muhatap olunca okuma ve kütüphane sevginize - hele ki yaşınız küçükse- dem vurulabilir..
- Kitaplara dokunalım; onları sevelim, paylaşalım değil mi ama :)
- Kitaplara saygılı davranmayı "yazılarla" değil de "hareketlerimizle" belli etsek daha verimli olmaz mı?
- Kütüphaneler "buluşup sohbet etme" yeri değil de "kitap okuma" yeri aslında :) Sadece hatırlatayım dedim :)
- Aslında belki de en başta söylemem gerekirdi; kütüphaneler 7 gün 24 saat açık olsa keşke.. Hele ki Pazar günleri kapalı olmalarını anlayamıyorum. Evet, çalışanların da tatile ihtiyaçları var ama orası kütüphane!!! Belki özel bir mesai/vardiya uygulaması ile düzenlenebilir :)
- Aynı anda 1 kitap değil de en az 3 kitap verilmesini destekliyorum..
- Tamamen ücretsiz olmalarına çok katılmıyorum, kişi az da olsa belli bir meblağ ödediğinde sahip olduğu "şeye" daha çok değer veriyor diye düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum acaba?
- Kütüphanelerin sayısı da arttırılmalı ama tabii ki sadece nicelik olarak değil, nitelik de beraberinde :)
Fark ettim ki çok fazla -meli/-malı kullanmışım ki bu yazının niyeti bu değildi :)
Kütüphaneleri ben neden çok seviyorum peki?
İçlerinde kitap olmasının dışında (ve aslında içinde) kitaplardan taşan dünyalar olduğunu düşünüyorum atmosferinde.. Yerinde duramayan çocuklar gibi taşmış oradan; ama hepsi bir arada olduğundan bir kütüphaneye girdiğinizde aldığınız kokuya karışıyor. (biraz karışık anlattım sanki ama anladınız beni umarım :)
Bir laf var hani; "hiçbir gemi, sizi bir kitap kadar uzaklara götüremez." diye.. Ne kadar da doğru..
Geriye de çeşitli kütüphanelerden çektiğim fotolara bakmak kalsın; (fotodaki kişiler umarım izinsiz çektiğim için kızmazlar..)



Gelelim benim favorime; etrafta kimse yokmuşçasına okuduğu kitaba bu kadar dalan birini daha şimdiye kadar görmedim..
Ne okuduğunu göremedim ama Jules Verne olduğundan şüpheleniyorum :)

Öğle arası kütüphaneye gitmemişsem herhangi bir kafe bana kütüphane oluyor :)

 Kütüphane işin belki sadece "mekansal" boyutu ama asıl amaç elbette ki kitap okumaksa her yer "kütüphane" :) Sadece kitapçılardan farklı olarak o "koku" beni sanırım asıl cezbeden :)
***Unutmadan; kitapları her ne kadar yazarak/çizerek/notlar alarak kullansak da (ben:) kütüphanedeki kitapları başkalarının da okumak isteyebileceğini düşünerek kitaplara daha daha dikkatli davranalım :)

HERKESE KİTAP KOKULU, BOL BAHARLI, SARI GÜNEŞLİ GÜNLER DİLERİM :)
Devamını oku »

21 Mart 2013 Perşembe

Karlar Kraliçesi ile Tanıştım :)

Buraya bir şeyler yazacağımı hatırlamış ama ne yazacağımı unutmuştum ki bir önceki yazımda konunun geçen hafta Cumartesi etkinlikleri olduğunu hatırlayınca.. Karlar Kraliçesi ile tanışmamı anlatmadan geçmeyeyim dedim.. Cumartesi neredeyse tüm gün boş olduğumu bildiğimden faydalı bir şeylerle günümü doldurmak istedim.. Ne de olsa ertesi gün doğum günümdü :) Ben de Devlet Tiyatrolarının Çocuk oyunu olan Karlar Kraliçesini izlemeye gittim. İyi ki de gitmişim, malum Kraliçe ile tanışmışım :) Tanışıklığımız ayrıca bana verilen (2 lira karşılığında verilen:) oyun tanıtım kitapçığı ve de içinden çıkan inanılmaz güzellikteki kullanmaya kıyamayacağınız kitap ayıracı ile taçlandı.. Karlar Kraliçesi hepimizin yakından tanıdığı Andersen'in ünlü bir masalı.. Kitabını okuduğumu hatırlamıyorum...
Devamını oku »

18 Mart 2013 Pazartesi

Bir Yaş Daha Almanın Mutluluğu :)

Pazar günü yani ayın 17sinde doğum günümdü, bir yaş daha "yaşlandım" demek istemediğim gibi bir yaş daha aldım diyorum :) Ayın 16'sında kendimle başbaşa süpeeer bir gün geçirdikten sonra (detayları sonraki yazılarımda yazacağım) 17sine eşimin sürpriziyle başladık, çok mutlu oldum :) En güzel pasta, yenen ilk pasta sanırım :) Yaşlanmaktan değil de olgunlaşmaktan diyelim, doğum günüm için beklentilerimin de değiştiğini gördüm..Kalabalıklardan değil de sade bir ortamdan, yapaylıktan değil de kendi sürecini yaşayabilen, sohbet ortamı olan, keyifli bir ortamdaydık, evdeydik :) En keyifli kısmı sanırım benim ilk defa yaptığım mozaik pasta, yenilerde yapmaya başladığım patetes kekim ve kısırım oldu, yapım süresinde bayağı bir eğlendik :)-kuzen m'ye mozaik pasta tarifi için de teşekkürler. Hatırlanmak,...
Devamını oku »

15 Mart 2013 Cuma

Bir Sihrin Adı; Miguel :)

Bazı kitaplar vardır, ya geç kaldığınızı düşünürsünüz ya "niye benim aklıma gelmedi" diye hayıflanırsınız ya da okuduktan sonra uzun süre etkisinde kalırsınız..Başka başka seçenekler de olsa elbette benim için Miguel "okuduktan sonra uzun süre etkisinde kalınacak" bir kitap. Neden mi? Tanışma hikayemizle başlıyor sanırım bu bağ.. Bir sosyal paylaşım sitesinde -daha önce bahsettiğim- BDK'nın  kitabın kapağıyla ilgili bir fotoğraf görmüştüm. -Yaklaşık 2 ay önce- Çokça ilgimi çekti ancak o, orada kaldı. Gün boyu "Miguel" diye gezdiğim de doğrudur bu arada :) Kaynak: BDK BDK'nın radyo programlarını canlı olarak pek fazla dinleyemiyordum, ancak uzun zamandır yoklardı ve bir radyo programıyla geri döneceklerini söyleyince dinlemek için radyonun sesini açtım. (1950'lerde bir...
Devamını oku »

14 Mart 2013 Perşembe

Sevgili Mart; Sana Söyleyeceklerim Daha Bitmedi :)

Geçen yazımın üzerinden bir hayli zaman geçti ; hatta o kadar ki aklımdan geçenleri yazdım diye düşündüğümden olsa gerek, sanki hep buralardaymışım gibi hissettim :) Mörfi Amca, bu 2 hafta en çok seni andım herhalde biliyor musun :) 1 Marttaki süper enerjik :) yazımın üzerine o akşam hasta oldum, hatta eve giderken boğazım ağrımaya başlayınca gülümsedim çokça.. nitekim o pek kıymetli hafta sonu boyunca yattım.. sonraki hafta rapor almak zorunda kaldım, evet o çok sevdiğim iş yerinden uzaklaşmak ne kadar dokundu bilemezsin, bunu bilen patronlar "sen özlemişsindir" diye işleri eve gönderdi, evden iş yaptım, daha süper oldu :) adaçayına yapılan ballı, limonlu karışımları hatta bitki çaylarıyla yapılabilen bir dolu karışımı yeniden keşfettim, güzel oldu.. daha önce bahsettim mi hatırlamıyorum...
Devamını oku »

1 Mart 2013 Cuma

Mart Geldi Holey Holeeey :)

Kedi miyim neyim, mart'ın geldiğine niye bu kadar seviniyorum? Bu sene tam olarak kendini göstermese de kış, "mart kapıdan baktırıp kazma kürek yaktır"sa da kimi zaman :) Mart demek benim için ilk bahar demek.. Bu ay doğum günüm de olmuş olması pek fena olmadı tabii :) Ertesi gün de eşimin doğum günü,ona da holey holey :) Cemrelerin tamamı düşmüş diyemeyeceğim, kaç tane varlar bilmiyorum ama sanki radyoda son cemre toprağa 5 martta düşecek falan diye duydum.. bir de bu ay saatleri de değiştiriyoruz ya, ileri mi geri mi bak onu da hatırlayamadım ama o da bu ay değişiyor yani iş yerinden çıkınca hava kararmış olmayacak, yuppiisisii :) Mart gelince bahar gelmiş gibi hissediyorum sanırım.. Sadece ben böyle düşünmüyorum herhalde, toprak, ağaçlar, çiçekler de öyle düşünüyor olacak ki bahar...
Devamını oku »