Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu




23 Haziran 2014 Pazartesi

Bir Sling Macerası ve Sling Kullanma Kılavuzu :)

Hamileyken aldığım ilk ürünlerden biriydi sling. Nerden duymuştum hatırlamıyorum ama kullananlar çokça tavsiye ediyor, aman çok rahat edersin diyorlardı. Ben NEKO marka tercih ettim ve girişimciliğine hayran olduğum Hülya Hn'ın sitesinden aldım hem de sarı renk :)
Hamileliğin son günlerinde evde arı maya ile denemeler yaptık lakin benim göbiş ikinci bir bebişi daha almaya hazır değildi :) İşyerinden ayrılırken bir arkadaşım "Esra bak sana bir ürün tavsiye edeceğim, çok memnun kalacaksın" demişti. Şaşırmış, meraklanmıştım. Zaten o zamana kadar tümüyle yabancısı olduğum "bebek ihtiyaç listesi" diline acayip hakimdim,acaba o neyden bahsedecekti. "Türkiyede yok galiba ama bize bir arkadaşımız yurtdışından getirmişti, eşim çok rahat etti. Çocuğu hep onunla taşıdı" dedi. Ben daha da meraklandım. "Yaaa, neymiş" dedim. "Bir bez parçası işte; vücuduna sarıyorsun, bebeği de içine koyuyorsun. Sonra annenin elleri rahat oluyor" dedi. Ben de "heeee sling mi diyorsun" dedim :) "Adı sling miymiş?" dedi.
Kısacası erkekler için işlevi çok ama neticede 1 bez parçası olsa da bizim için yeri apayrı.
Ama bu hikaye biraz uzun.
E bir yerden başlayayım ben.
Elif doğdu, eve geldik, slinge gözüm takılıyor ama dikişlerim var, yok diyorum yapamam. (salak 1)
Ben kendime geldim, Elifte kolik başladı. Kolikte slingin de iyi geldiğini gayet net bilmeme rağmen "yok dedim yapamam" (salak 2)
Koliğe alıştık ve ne yapsak zaten ağlıyor. Kaç tane videosunu izledik slingi bağlamanın(sanki hendekten ip atlanıyor),bir ben bağlıyorum bir karabalık; ama yok bir türlü Elifi içine yerleştiremiyoruz.(salaklar 3-4)
Hülya hanımla irtibat kurduk, "evet biz biraz acemiyiz(tabii ona salağız falan demedik :) ve slinge bebeği yerleştiremiyoruz"dedik. O da hemen kendi videolarından gönderdi. Ve evet biz yine yapamadık.(salaklar...saymayı unuttum artık...)
Derken bir gün...
Elif aşı oldu; hani şu 3 tanesinin birden vurulduğu 2. ay aşısı.
O gün de huysuzdu, acaba neden :)
Bir yandan kolik vuruyor bir yandan aşıdan ağlıyor. Yani ne yapsak zaten ağlayacaktı.
Bana geldi mi bir cesaret; "getirin o slingi" dedim :) Zannedersin kılıç kuşanıyorum :)
O zamana kadar takamadığım slingi tek hamlede takıp bir de aynanın karşısında Elifi cuk diye içine oturtmayayım mı? Şok şok şok...
Fotoğraf çektik bolca hem Pelin'e soruyorum(malum sling ondan sorulur) hem de sosyal medyadan Hülya'ya.
Herkes "aa ne güzel yerleşmiş işte"demesin mi?
Ben bunları paylaşırken-farkında bile değilim- Elif slingde uyuyup kalmasın mı?
Annem daha bir şok :)
E madem biliyordunuz; daha önce niye kullanmadınız diye fırçalamasın mı?
Elif tam 2 saat uyudu. Meğer slingi gelmiş yavrumun :) "Sliiing sliiing" diye ağlarmış da biz anlamazmışız...
İki hafta oldu ve bizim slingi kullanmadığımız gün yok.
Parkta, markette, evde...hele ki evde.
O kadar rahat ki...
Ama bazı şeylere de dikkat etmek gerekiyor.

SLİNG KULLANIM KILAVUZU:
- Dışarıdayken illa ama illa ki biri yanınıza gelip "nefes alıyor mu o çocuk" diyecek, bundan kaçamazsınız. Aslında sevinmek lazım. Bizim bebeğimizi bizden daha çok düşünen insanlar var :)
- Kullanmadan önce mutlaka videolarını izleyin, nasıl bağlanır vs. Kafanıza göre ordan burdan bağlamayın.
- Bebeğin işaretlerini iyi değerlendirin. Karnı aç bebeği sling bile uyutamaz. Ben yaptım da oradan biliyorum. "Aaa hayret niye uyumadı ki?" diyorum bir de. Bebenin karnı aç; "memeee meemee" diyormuş meğerse :)
- Slingi bağlamak için benim çok vaktim olmuyor; Elif ağlamakla katıla katıla ağlamak arasında bir yerde oluyor çünkü. Slingi bağlamak için zaten 10 saniye yetiyor; oh be :)
- Kolik sırasında da karabalık bağlıyor; benim zaten gündüz performansından geceye mecalim hiç kalmıyor. Yani sadece analar değil babalar da çok rahat kullanabiliyor.
- Bebeği slinge koyup dizlerden hafif büküp sallanarak volta attığınızda maksimum 10-12 dakikaya bebek uyumuş oluyor :) (Pelin taktiği :)
- Slingdeki uyutma/uyuma seanslarında kendimi aştım ki ben :) Ayakta şahane kitaplar okuyorum; inşallah bir ara onları da yazarım.
- Bebeğiniz uyudu ama 10 dak. sonra mızıldanıyor. Hemen pes etmeyin, bebeği slingden hemen çıkartmayın ayağa kalkıp yine gezinin yine uyuyor.
-Misafirlere mutfaktan çay-pasta-börek servisi bile yapılıyor.
- Yemek zaten rahatlıkla yenilebildiği için bebişin üzerindeki kırıntalara çok da aldırmamak lazım :) Malum, "anne mutlu eşittir bebeğin mutluluğu" idi.
Hatta bugün Elif slingdeyken ikimiz de uyuyakalmışız. Hamileyken de o koltukta öyle sallanarak uyurdum. İçim geçmiş, birden uyandım ve gözlerim Elif'i aradı. Oysaki bebem kucağımdaydı slingde :) 
"Reklam kokan hareketler bunlar" gibi oldu ama değil. Başarısız olsam da yazacaktım "sling her bebeye uymuyor" diye. İyi ki hemen yazmamışım; onları da yutardım.
Sling bir mucize yaratmıyor ama çok fazla rahatlatıyor.İnsana özgürlük getiriyor.
Bizim sling maceramız da böyle.
Sizde var mı heyecanlı hikayeler?
İnsanlar genelde slingi alıyor, kullanıyor ve memnun kalıyor. Oysaki bizde durum çetrefilli bir halden "hayat slingle olala"ya kadar gitti.

SLİNG MACERALARIMIZI SEYRE DEVAM :)


15 yorum:

  1. Güle güle kullanın şekerim, sevgiler benden! :)

    YanıtlaSil
  2. ben de müthiş rahatlamıştım kullanırken. Duru hala çok seviyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten rahatlıyor insan; Duru'ya öpücükler :)

      Sil
  3. ayy videolarınıı izledim de tırstım biraz, cidden çocuk daralmıyor mu öyle :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe ben de korkmuştum başlarda ama inanın çok rahat ediyor :)

      Sil
  4. Ben de almıştım hevesle istekle ama bir türlü kullanamadım...biraz büyüyünce kangrumu ne diyorlar ya onla çok rahat ettim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boba air var aklımda, biraz büyüyünce inşallah :) Ama illa ki bir şey lazım sadece bebek arabasıyla olmuyor..

      Sil
  5. Tebessümle okudum sling hikayenizi :)
    Ben de gebelik döneminde çok inceledim ama cesaret edip alamadım, daha önce kullanamadığımız bir kangurumuz olmuştu, ona benzemesinden korktum...
    Biz artık klasik anne kucağı ve 'pişş pişşş' sesiyle idare ediyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik anne kucağı bizde de her daim mevcut :) Ama sling de güzel bir alternatif yaratıyor; kollar açıkta kalınca kitap bile okunabiliyor :))

      Sil
    2. Duru doğmuş o zamaan; ay ben şimdi fark ettim.. Allah analı babalı büyütsün.. Eylülü de öperim. Duru'yu da koklarım..

      Sil
  6. bizde slingsevenlerdeniz :)

    YanıtlaSil
  7. esra merhaba:) nasilsin? bu ara instagrami sorguluyorsun kafanda sanirim, benim zaten felegim sasti;) hic giremiyorum. tanem 1 aylik oldu elif ablasini takip ediyor kolik agrilarimiz basladi. ben de seni takip ediyorum hemen bloga baktim sling yazini daha onceden okumustum bi daha bakayim dedim yine cok guldurdun beni. allah da seni guldursun. kucak dolusu opucukler yolluyorum size. sling isine el atmam laxim. aslinda yazacak o kadar cok konu var ama malum sure kisitli. saglicakla kalin. gorusmek uzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolik kısmın çok üzüldüm burcu ama inan önce azalıyor sonra geçiyor (denebilir ya da ben gözünü korkutmayayım :) Sling sahiden çok rahatlatıyor. Saç kurutma makinesini zaten duymuşsundur, cidden işe yarıyor.
      Gülümsetebiliyorsam okuyanları ne mutlu bana :) SEvgiler sana ve Tanem'e :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...