Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu




3 Temmuz 2013 Çarşamba

İlaç Etkisi Yaratan Kedi; Lokum :)

Bu blogda mümkün olduğunca olumsuz, negatif, kötü (hepsi aynı kapıya çıkıyor zaten :) bilgiler/haberler vermekten kaçındık ancak ara ara kişisel deneyimleri paylaşmanın zararlı değil de faydalı olduğunu düşünüyoruz.
Bunlardan biri de "baş ağrısı" ya da "migren"le ilgili kendi notlarım/aklıma gelenler hatta biraz da dertleşmeler olacak :)
Baş ağrısının ne demek olduğunu gerçekten sadece yaşayan bilir. 
En olmadık zamanda sizi yakalar ve -bazen- tüketmeden de bırakmaz.
Kendi deneyimlerimden yola çıkarak birkaç kesişim kümesi oluşturdum:
- Baş ağrısını düşman olarak görüp, kılıçları kuşanıp mücadele vermeye çalışmayın. Bu "oyun"da kazanan ya da kaybeden yok.
- Gereksiz yere ilaç almaktan kaçınmak gerektiği gibi "ben ilaç almam" diyerek kendinize işkence etmeyin.(ben ettim siz etmeyin)
- Çantanızda/cüzdanınızda mutlaka en az 1 adet ağrı kesici bulundurun. (ilaç ismi özellikle yanlış yönlendirmek istemediğimden vermeyeceğim)
- Sizi rahatsız eden ortamlarda bulunmak için ısrar etmeyin.(aşırı gürültülü, kalabalık, havasız vb.)
- Önceden kestirebildiğiniz tipte bir baş ağrınız varsa (auralı) tetikleyicileri ya da işaretleri görmezden gelmeye çalışmayın.
- Mide sıkıntılarıyla baş ağrıları paralel  ilerleyenler varsa benim gibi, size daha da çok kolaylıklar diliyorum. Merak etmeyin ama sabrın sonu selamet. Tek yapmanız gereken vücudunuzun dilini çözmek; neyi seviyor/neyi sevmiyor gibi :)
- Karanlık ve sessiz bir ortamda rahat ediyorsanız - ortam ne kadar alakasız da olsa- bu ortamı yaratmaya çalışın.( işyerinde yani kapalı mekanda güneş gözlüğünü -bazen- işte bu yüzden takıyorum :)
- Mide sıkıntıları ve baş ağrıları gibi sorunlara "ilaç" etkisi yaratan bir diğer "etken" de evdeki huzurlu kediniz :) Bunu Lokum'a kıyak geçmek için söylemiyorum ama sağ olsun benim üzerimde emeği çok :)
- Stres tipi baş ağrısında da birine kızdığınız için başınız ağrıyorsa daha da sinirlenmenin sadece size zararı olduğunu, 3. şahıslara hiçbir fayda/zarar sağlamadığını unutmayın
- Bazı yiyecekler de tetikleyici olabiliyor; mesela ben çikolata ve dondurmayı (neyse ki ikisini de çok sevmem; evet çikolata ve dondurma sevmeyen insanlar da mevcut bu hayatta :) unuttum diyebilirim..
- Bir yiyecek; yedikten sonraki ilk yarım saatte kendini hissettiriyorsa ve bunu birkaç sefer deneyimlediyseniz o yiyeceğe bir süre ara vermenizi tavsiye edebilirim.
- Zaten genelde zararlı yiyeceklerde (fast food gibi) hassasiyet olabiliyor; o yüzden en fazla kilo verirsiniz, sağlıklı beslenmeye başlarsınız :)
- Yapabiliyorsanız en güzeli tatlı ve derin bir uyku
- Uzun süredir ciddi baş ağrıları çekiyorsanız bence bir doktora danışın ki doğru tetkik ve tedavi uygulayabilesiniz.
Yazınca belki insanın hayatını çok kısıtlayan/zorlaştıran bir konuymuş gibi geldi bana da.
Evet aslında kesinlikle öyle...
En olmadık hatta en gülümsemeniz gereken zamanlarda bile içinizden küfrettirebiliyor.
Ancak en başta da söylediğim gibi mücadeleye gerek yok.
Hem gerçekten "pozitif düşünelim pozitif şeyler yaşayalım" :)

Kaynak: burada
HERKESE SAĞLIKLI, CHARLİE'NİN ÇİKOLATA FABRİKASI KIVAMINDA ÇİKOLATALI, BALLI KAYMAKLI ENFES LEZİZ GÜNLER DİLERİZ :)
* BİR DE "DENİZ" OLSUN İÇİNDE :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...