Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu




5 Nisan 2014 Cumartesi

40.hafta / 2.perde

40. haftanın 2 perdeden oluşacağını hiç düşünmemiştim. Hatta 40. haftayı tamamlayacağımı da sanmıyordum, kızımız Mart ayında gelir diye düşünmüştük (biz de mart doğumluyuz diye mi acaba :P ) Ama işler hiç de planladığımız gibi olmadı, Nisan geldi. İyi ki de geldi. Seçimler geçti, çiçekler açtı ve güzel bir bahar havası kendini göstermeye başladı, yaşasın.
Bugün çok şükür tam 40 haftalık olduk. Şimdilik hala beklemedeyiz çünkü Elif canı ne zaman isterse o zaman gelsin diye anlaştık. 
Geçen yazımdan sonra gelen destek mesajları için çok teşekkürler, kendimi çok çok daha iyi hissettim.
Hatta benim için 2. perdenin -şimdilik- zihinsel süreci de değişti.

Zamanından ve şeklinden ziyade "Neeaaay Elife kavuşmaya az mı kaldıııı" şokundayım. Bunu yeni idrak etmem de ayrı bir komedi tabii. Kızım belki de bunu hissetmiştir :) İnsan hamileliğe o kadar alışıyor ki yeri geliyor hamile olduğunu unutuyorsun. Dün mesela kapının girişine çocuklar seksek oyunu çizmişler; taş atıp 1'lerden başlayasım geldi. Doktor kontrolü sonrası açık havadaydık, o da iyi oldu.
Evde olmayı genel olarak sevsem de tam da bu ara dışarıda yürüyüş yapasım, kırlarda termoslu piknik hazırlığında olasım var.
Elifle konuşmaya devam ediyoruz. Bugün hatta annem dedi ki "bak seni parklara götüreceğiz, çiçekleri seveceğiz ama koparmayacağız,onlar dalında güzel" :) Dedim anne mesajı burdan mı vemeye başladın :)) Hani öğretmen ya, bir yerden başlayayım diyor herhalde :P
İkinci perdede daha çok inşallah sağlıkla kızımıza kavuşacak olmanın heyecanı var. Böyle bir heyecanı daha önce yaşadığımı hatırlamıyorum. Hani insan hayatındaki başka şeylere de seviniyor tabii ama bu durum çok farklı bence.
Emzirme dönemi için süt arttırıcı yiyecek-içeceklerden aldık, hazırlıklar tamam.(tavsiyesi olanlar lütfen yorumda yazsın)
Kendimi zihinsel olarak hazırlamaya çalıştım önümüzdeki sürece.
Bir dahaki kontrol 2 gün sonra ve inşallah haftaya en geç bugün gibi Elifi sağlıkla kucağımıza almış oluruz. (42. haftayı beklememe kararı aldık)
Bizim kızımız da böyle muzipmiş işte ne yapalım değil mi? Zaten yüzünü de (hemen hemen) hiç göstermedi; tamamen sürpriz yani...
Doğum sonrası/loğusalık/bebek bakımı/emzirme ile ilgili güzel tavsiyelerinizi bekliyorum.
Okuduklarımdan sonra ilk yapacağım şey içgüdülerime güvenmek olacak.
Bir de -neyse ki öyle biri değilim ama- mükemmel olmaya çalışmayacağım.
Mutlu anne = mutlu bebek hem değil mi :)

HERKESE GÜNEŞLİ, GEZMELİ, HARİKA HAFTA SONLARI :)

4 yorum:

  1. Sağlıkla gelsin Elifçik.
    Doğumdan sonra giden göbeğinin yarattığı boşluk hissi çok garip oluyor.
    Bol bol su iç, bol bol uyu. Süt için en iyi iki şey. Bir de hurma ye.

    Ben bile burada hop oturup hop kalkıyorum heyecandan. :)
    Haydi Elif, bak hava çok güzel. Bahar geldi, sen de gel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de beni görsen, heyecandan pırpırım :)
      Su, uyku ve hurma aklımda, stoklar tamam..
      Tamm bir Bahar bebeği Elif değil mi :) Sevgiler cincüce..

      Sil
  2. Ben de hep bakiyorum elif bebek dogdu mu diye:) bu aralar benim bulantilarim fazla oldugu icin pek bilgisayarla hasir nesir olamadim. Ilk bebekler genelde anne karnini cok sevdikleri için pek gelesileri gelmiyor ama bence de 42 yi beklemeyin bir süre sonra karnindaki su( amniyon sivisi) azalmaya baslayacak bebisin kilo almasi duracak. Normal dogum mu yoksa sezaryan mi dusunuyorsun bilmiyorum.sezaryan olacaksan da hiç korkma:) bir anestesist olarak soyluyorum.dualarim seninle Inşallah saglikla kucagina alirsin bebisini. Guzel haberlerini bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu Merhaba,
      Ben de senin kedileri bir süredir göremeyince merak etmiştim, iyi olmana sevindim.
      Mide bulantısı fena bir şey ama doktorlar gelişiminin iyi olduğunun bir göstergesi kabul ettiklerinden ben seviniyordum midem bulandıkça; belki görmemişsindir şöyle de bir şeyler yazmıştım bu konuda : http://2balik1kedi.blogspot.com.tr/2014/03/mide-bulants-icin-neler-yaplabilir.html
      Sorduğun diğer soruların cevaplarından da kısaca son yazımda bahsettim:
      http://2balik1kedi.blogspot.com.tr/2014/04/elife-saglkla-kavusmaya-az-kala-ins.html
      Yani, gönlümden geçen normal doğum olsa da kendimi şartlandırmadan, doktorumuza güvenerek beklemedeyiz diyebilirim.
      Bende senin pek güzel haberlerini bekliyorum.
      Destek yorumun için çok mutlu oldum, çok teşekkürler :)
      Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...