Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu




21 Kasım 2014 Cuma

Araba Kullan(ama)ma :)

Araba kullanmayı çok severim.
Tabii ki çarpışan arabaları :)
Diğerleriyle pek aram yok hatta hiç yok.
Büyük şehirde ve uzakta yaşamıyor olsak ve arabaya binmesek çok rahatlayacağım.
Sırf bunun için bile sahil kasabasına taşınabilirim(diğer tüm sebepleri yazsam blog error verir :))
İlk arabam malum "Maviş"ti, kliması bile yoktu ama çok seviyordum onu. Minicik mavi bir araba. Derken bir gün onunla kaza yaptım, başka bir arabaya çarptım ve o günden sonra bende trafik korkusu başladı. Kimseye bir şey olmadı aslında sadece maddi hasarlıydı hatta öteki araba daha da suçluydu ama o anki ruh halimi hatırlıyorum, o kadar dalgındım ki...
Benim esas sorunum bu: aşırı dalgın olmak.
Bence arabaya sticker olarak yapıştırmalıyım bunu: "Aşırı dalgın şoför geliyor, yoldan çekilin!" şeklinde :)
Tüm bunları otomatik arabayla yaptım bir de.
Sahi ben buraya ehliyeti nasıl aldığımı yazmadım değil mi?
Ben olsam bana asla ehliyet vermezdim :)
Uygulamalı olan sınavda vites değiştirmeyi unutup 1. vitesle kamyon sollamaya çalıştım. Araba bildiğin tekleyerek ilerliyor, hoca arkada bana kızgınca bakıyor, sınav görevlisi de "acaba vites mi değiştirseniz" diyordu ki kamyon şoförünün bana "ne yapıyorsun ya sen" anlamına sahip el kol hareketi yaptığını gördüm. O an hala zihnimde. Muhtemelen vücudumdan çıkan terle arabayı yıkayabilirdik :) Tabii ki o sınavdan kaldım. Hatta sadece ben kaldığım için sürücü kursu ve hoca bana kızdılar. Derken 2. sınava girdim ve girerken elime yazdım: "Vites değiştir!" Sanki tek sorun buymuş gibi :) O kadar yavaş gitmişim ki "biraz gaza basabilirsin" diyerek yine uyardılar. Hoca da arkadan şu cümleyi kurdu: "İkinci defa giriyor"... yani anlamı şu: "bir zahmet geçirin şu kızı yoksa elimde kalacak" :) neyse geçtim ama hala inanamıyorum. Bir daha da manuel araba kullanmadım hatta koltuğuna bile oturmadım. Bizim arabamız olmadı hiç. Dolayısıyla araba kültürüm de yoktu zaten.
Gelelim bugünlere...
Nicedir arabayı karabalık kullanır ve ben hep "yavaş!" şeklinde ikaz ederim 70le de gitse :) (* Esen burada sana sevgilerimi gönderiyorum, benden olduğunu bildiğim için :)
Hatta geçenlerde taksiye bindik Elifle şoföre "bizim acelemiz yok" dedim hani yavaşlasın diye, "abla zaten 60'la gidiyorum hem ben usta şoförüm" dedi. Aman yahu herkes de çok biliyor... Korkuyorsam korkuyorum arkadaş ne yapayım :)
Gelelim bugüne...
Annem ve karabalık (aaa buraya yazmayı unuttum bak annem geldi 1 haftalığına) anlaşmışçasına "arabayı kullanman lazım" deyip duruyorlar. Beni geceden aldı mı stres. Elif'i aile hekimliğine götüreceğiz boy-kilo takibi için. Bana kalsa o dik yokuşa rağmen bebek arabasıyla giderdim. Elif'i arkada birinin zapt etmesi şart yoksa katiyen durmuyor. Neyse annem var, iyi güzel.
Ben elimde arabanın anahtarı düştüm yola. Bindik arabaya. Arabayı çalıştırıyorum ama araba gitmiyor (manuel değil bu arada :) karabalığı aradım. "El frenini çektin mi?" dedi. "E heralde" dedim hava atarak. "Yalnız hangisi fren hangisi gazdı, onu karıştırdım" :)) Annem hemen "istersen yürüyerek gidelim" dedi. Beni aldı mı gülme. Arabaya binene kadar "aslansın kızım yaparsın" diyen kadın, halimi görünce vazgeçti :) Teyzem de yukarıdan dua ediyor bize :) Sonra ben dedim ki telefonda "n" ile gidilmiyor muydu? meğerse o arabayı boşa alıyormuş, d yani "drive" ile gidiliyoruş. "E peki hangisi gaz" dedim. "basınca anlarsın" dedi :) Gaza bir anda basıp öne doğru atılınca anladık zaten de yüreğimiz ağzımıza geldi. Annem "İstersen hala yürüyebiliriz" diyor. Bak sen... "Yok yok, zorluk buraya kadardı, götürürüm şimdi" dedim. Hakikaten de götürdüm. Aile hekimliğinden ayrılırken annem "sen dönüşü yap, biz arabaya öyle binelim" dedi :) "İyi peki"...
Neyse gittik ve geldik sağlimen, çok şükür.
Hala düşünüyorum bana o ehliyeti nasıl verdiler acaba?
Bu arada kazadan önce o kadar rahat araba kullanıyordum ki (Ankarayı bilenler için söylüyorum) Bahçelievler 7. caddeye paralel dar caddelerde geri geri yüzlerce metre gitmişliğim var :) Hem de başka bir arabaya çarpmadan!
Rüyalarımda da sıklıkla araba kullanırım ama rahatımdır hatta fazla rahat.
Karabalığa göre ben ondan daha iyi araba kullanıyormuşum.
Duy da inanma :)
Ne dersiniz, ara ara alıştırma yapıp trafiğe çıkmalı mı yoksa hepimizin sıhhati için araba sevdasını rüyalara mı devretmeli?
Tavşandan sürüş dersleri mi alsam :) Benden daha havalı duruyor, orası kesin :)

13 yorum:

  1. 1. vitesle kamyon sollamak ilginç bi fikirmiş. Tebrik ederim. ;) Çok tatlı, gülümseyerek okudum. Ama benim önerim, kesinlikle korkunun üstüne gitmek. Ben de acemilik aylarımda bir iki sağdan soldan değdirdim, ama o korkuyu korkutmasaydım, hala kullanamıyo olurdum. Ara vermeden sık sık idman yapmak lazım... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kaatılıyorum aslında, henüz pes etmek için erken ancak Elif arkada tek başına durabilen bir çocuk değil. O yüzden eşimle beraberken onu arkaya atıp ben ön koltuğa geçmeliyim :) teşekkürler

      Sil
  2. :))
    sanırım artık bu kadar kolay değil ehliyet almak,bi dönem bu tarz uygulamalar olmuş,çok fena sahiden.
    bu arada bir çocuğun olduğuna göre araba kullanma pratiğini geliştirmek iyi olur:)))
    ben araba kulanmayı çok seviyorum ama istanbul trafiğinde değil:((
    hadi kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahiden de öyle :)
      Bebek olunca cidden araba şart oluyor, kullanmam lazım...Haklısın

      Sil
  3. Ehliyetim var. Ama cüzdanda süs duruyor.. 2000 de almıştım yanlış hatırlamıyorsam :)
    korkuyorum...yeterinc ekaygılı ve stresliyim ..bri de trafik stresi yaşamak istemiyorum.. aslında neredeyse herkes kullanmam için baskıda...ama hiç cnaım istemiyor :(
    bri kadın için çok büyük rahatlık araba..hele de anneysen... eğer içind ebirazcık heves varsa üstüne git bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aynı ben.. zaten stresli ve dalgın biriyim. trafik ekstra şaşkınlık yaratıyor bünyemde ..
      Azıcık hevesim var, onun üzerine gideyim değil mi?

      Sil
  4. Esra yaa, çok güldürdün beni :))) Vallahi koptum ama bir yandan da ürperdim ne yalan diyim! Hele o arabayla doktora gitme mecburiyeti beni çok sarstı! Takdir ediyorum seni vallahi, ben yapamazdım-yapamadım ve yapamayacağım da ;)
    Aman dedim sonra kendi kendime, sen dedim başka başka işlerin kadınısın, zarafet, zevk, yaratıcılık senin kelimelerin, araba kullanmak gibi mekanik ve sıkıcı bir işi bırak da kocan yapsın! dedim ama içimden içimden de "Yazıklar olsun sana be kadın, kimler kimler kullanıyor da bi sen beceremedim!" de dedim... Yaman bir çelişki yani şekerim, sana hak veriyorum, cesaret diliyorum ama ruh halini çok iyi anlıyorum. Keşke yakın olsak birlikte mi talan ederdik trafiği :))) Benim de şöyle bir sıkıntım var, beni bırak gideyim, elbette otomatik viteste, yani bırak Van'a kadar gideyim ama lütfen bana dön deme, geri geri git deme, hafif sağ yapıp geri geri hiç deme. Zaten sağımı solumu da öyle çok karıştırıyorum ki, en çok da geri giderken, döneyim diyorum bi bakmışım arabanın burnu ters istikamete dönüvermiş. ama bak ne diyeceğim dün reklamlarda gördüm kendi kendine park eden araba çıkmış :))) Yaşasın, ilerde zengin olunca onu alıcam, hem belki o zamana kadar kendi kendine yön tayin eden de çıkar :)))
    Haklısın Esracım, abarttım, çoook uzun yazdım ama ne çok biriktirmişim içimde, terapi gibi oldu bu postun bana :)))
    Ve benimle arabaya binenlerin de annen gibi yürüyerek gitme fikirleri, bir daha binmeme fikirleri elbette mevcut, söylemiyorlar ama hissediyorum :)
    Unutmadan sana mail attım az önce :)
    Sevgiler, kolaylıklar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Kimler kimler beceremedi, bir ben beceremedim" lafını ben de söylüyorum :/ İnsan sinir oluyor değil mi? Halbu ki çok basit bir işlem ama demek ki herkesin motor becerisi farklı. Sen de eşine yakma gül yap desen yapamaz ki :)
      bir de park etmekten cidden nefret ediyorum :)

      Sil
  5. Maalesef artık ehliyet almak bunun tam tersi. İyi kullansanız bile %50 geçecek gerisi kalacak durumundan, belirtilen taskleri yapsanız bile kalıyorsunuz. 2 adımda arabayı iki duba arasına park edemeyen kalıyor öyle diyim. Hazır ehliyetiniz varken bol bol sürün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şaşırdım. bir açıdan iyi olmuş diyeceğim ama bu kadar katı kurallar da sıkıcı olur.. Çok teşekkürler

      Sil
  6. esra merhaba:)
    daha önceleri de blog yazılarını okuyup yorum yapmıstım ama bgn anladm ki yapamamısım. burada gözükmüyor çünkü. inşallah bugünkü yorumum gözükür:) bi deneyelm bakalım

    YanıtlaSil
  7. bakalım maile yönlendirme aldım. allahım inşallah olmuştur bu sefer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcuuu, yorumların geliyor aslında bana. Yani bu yazdıkların dışında bir şey yoksa tabii :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...