Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu




10 Kasım 2014 Pazartesi

Kurtarıcı Müzik: Mahna Mahna :)

Evde televizyon olmadığından (bunu da 1 milyon kere söylemiş olabilirim) Elif'in görsel izleme konusunda eksiği var. Yani misafirlikte bir yerde denk gelip de televizyon görürse "bu ne kiiii" diye etrafına bakınıyor. Biz de tv'yi kapatıyoruz. Hele ki şu aylarda çok gereksiz geliyor bana. Eğitici-öğretici bebek kanalları da varmış ve çocuklar şarkı, sayılar, yeme-içme kültürü vb. şeyleri oradan öğreniyorlarmış diye duydum. Laf atmak istemem elbette ama  2 yaş altı bir çocuğun fazla bir görsel izlenceye maruz kalmasını şahsen doğru bulmuyorum. Bu da bir annelik tarzı/tercihi olsun.
Birkaç ay önce BDK'da şu yazıyı okurken videoyu da açtım tabii, Elif de yanımdaydı o ara. Başladı gülmeye :) "Aaa çok komikmiş değil mi?" falan derken zaman geçti tabii aradan.
Arabada Elif'i durdurmakta çok zorlanıyorum. Yani ciddi anlamda animatörlük yapıyorum. O havuz kenarındakiler az yoruluyordur benden. Arabada yolculuğu mu sevmiyor, koltuğuna mı alışamadı bilmiyorum. Doğduğundan beri o koltukta yani yeni bir şey değil aslında. Bize diyorlar ki "ohh şimdi arabada uyur" Durum bizde pek öyle değil. Hani belki sonunda uyuyor (uzun yolda) ama uyuyana kadar da ağlama krizleri eksik olmuyor. Geçen akşam da misafirlikten dönerken bu video geldi aklıma, izlettim, sustu ve gülmeye başladı. Daha sonraki birkaç sefer daha ağladığında bu videoyu izlettim ve işe yaradı. Demek ki anneler boşa değil nefes almak için çocuğa reklam açıp rahatlıyor :) Kimseyi yadırgamam, büyük de konuşmam ya da konuşmamaya çalışırım çünkü söylediklerini yutma ihtimalin var bu durumda.
Neyse konuyu yine çok uzattım. Bana masum gelen ve çok sevdiğim Muppetlardan siz de zor an'larda faydalanmak isterseniz diye paylaşayım dedim. Abartmamak gerek elbette ki. Ve cidden zor zamanları tespit etmeli ki etkisi azalmasın :) Annelik biraz kurnaz olmayı da gerektiriyor-du değil mi?
Teşekkürler BDK; seviyoruz sizi :)



6 yorum:

  1. Ablamda yeğenime bebekken uzun bir süre izletmedi. Ama evde tv olunca sonunca maruz kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde tv olmaması en kesin çözüm galiba :) Ablanız da güzel yapmış bence :)

      Sil
  2. Doğru bir tercih olmuş:) Bebek kanalları falan hepsi faso fiso. Özellikle bebeklik döneminde bebeğin iletişime ihtiyacı var. TV bunu sağlamıyor, tam tersi hipnoz olmuşcasına izliyor ve susuyor bebek. Dolayısıyla dil gelişimi için olumsuz bir etkisi olduğu bile söyleniyor. Öte yandan meşgul olabilme, oyuncakla oynama ve diğer başka şeylerden keyif alabilme etkisini azaltıyor. Bu da alışkanlık haline geldiğindeki sorunlardan biri.
    Bizim evde TV var, ancak bebekken hiç izlemediler. Senin Elif gibi sağda solda denk gelince baktılar. Biz de onlar uyuduktan sonra açtık. Bugünlerde de hep birlikte oturup film izliyoruz bazen, bazen de belgesel. (entellik olsun diye değil, ciddi ciddi:)) Ama işin doğrusu eşim erken gelebilirse ve çocukların sınav haftası falan değilse en güzeli kutu oyunlarından birini oynamak. Hem eğleniyoruz, hem tartışıyoruz, hem konuşuyoruz, hem hırs yapıyoruz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Semi, televizyonun bebeklerde ve çocuklarda ben de artı bir değer olduğunu düşünmüyorum, çünkü hipnotize oluyorlar. Televizyondan şarkıları ya da sayıları öğrenmeleri insanların hoşuna gidiyor belki ama aslında çocuğun bunu kendisinin keşfederek öğrenmesi, anne-babayla iletişimde olması daha önemli. Kutu oyunları gerçekten güzel oluyor :) Biz de birileri geldiyse Tabu oynardık ama artık kelimeleri ezberleyince sıkıldık, şimdilerde Jenga favorimiz :)

      Sil
  3. bizim evde hiç laptop açılmadığı için internetten de bişi izletmedik ona hiç..ancak misafirliğe gittiğimiz yerlerde açarlarsa bişi bakıyor..
    ben muppetı çook severim küçükken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzletmemek de bir tercih aslında, ben de öyle düşünüyorum yani şimdilik gerek yok sanki.. Muppetlar sahiden çok keyifli :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...