Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu




15 Ekim 2015 Perşembe

Annenin Hasta Olma Hakkı

Böyle bir hakkımız var mı acaba?
Pek yok aslında.
Çoook acayip devrilmedikçe çoğu anne hastalığını ayakta geçiriyordur diye tahmin ediyorum.
Evde 3. bir kişi yoksa, baba kişisi ne yapsın, hangisine yetişsin değil mi :)
18 ayda ilk defa ben bu hakkı doya doya yaşadım. Çok şükür öncesinde daha hafif geçiriyordum hastalıkları (soğuk algınlığı vs.) Geçen hafta pazar günü Elifte başlayan burun akıntısı elbette ki bağışıklık sistemi diplerde gezen beni bulmakta zorlanmadı. Salı günü iş yerinde oldukça kötüydüm. Ertesi gün aile hekimine gidince 2 gün rapor verdi. Evdeki iş birikimini düşününce çok sevindim. "Heyoo işleri hallederim" diye. Kağıda yazmadım ama kafamda şahane bir liste yaptım. Öncelikle kahvaltıyla başladım.


Çarşamba günü için niyetim ütüyü bitirmekti ama baktım ki değil ütüyü kolumu bile kaldıramıyorum, içtiğim ilaçların da etkisiyle devrilip uyumuşum. O gün bir de şöyle bir şey oldu. Bana gönderilen mektuplar elime ulaşmayınca apartman görevlisiyle görüştüm, hafiye edasıyla "Ben bir bakınayım etrafa, bulursam getireyim" dedi. Meğer bizim posta görevlisi A bloktaki kutuya atıyormuş. Toplamış geldi, aman ne kadar sevindim. Ve aynı zamanlarda kendime de "anne çorbası" yapmıştım. İkisinin mutluluğu beni motive etti :)


Ama... İkinci gün tüm bunların acısını çıkardım. Önce ütüyle başladım. Evde artık "Elifi ben uyutmayayım ne olur, ütü yapayım" cümleleri duyuluyor :) Ütü madem hayatımızın bir parçası. Ben de kendisini keyfe dönüştürmeye karar verip yanına müzik açıyorum, bir de neşeli bir fincana kahve koyuyorum.
O gün işlerin çoğunu bitirdim ama akşam yeniden kötü oldum tabii. Cuma günü işe gittiğimde pestil gibiydim. Bugün Perşembe yani aradan 1 hafta geçti, ben hala hastayım :( Burnum akıyor ısrarla.
Geriye dönüp bakıyorum, aslında işler her zaman olur(du), ikinci gün dinlense miydim? Hem evet hem hayır. Mutfaktan çoraplar, bizim odadan patatesler çıkıyordu evdeki taşıyıcı Elif sayesinde. Bu açıdan içim açıldı, bir dolu şeyi de attım, kafam ferahladı. Lakin şööyle ayağımı uzatıp kitabıma da gömülsem fena olmazdı :)
Kısacası, bir annenin "hasta olma hakkı" teoride varmış gibi dursa da pratikte aslında böyle bir şey yok-muş.
*Özlem, Pelin ve Gonca'ya bana ısrarla "iş yapma, sakın kalkma, yat dinlen" dedikleri ve ben onları dinlemediğim için sevgilerimi göndereyim :)

22 yorum:

  1. Geçmiş olsun, hep böyle oluyor demek ki, önce bir ev rahatlayacak, sonra biz:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen.. ev rahatlamadan bize de rahat yok :)

      Sil
  2. ahh ah, anne olmak işte bu yüzden çok zor.. bu yüzden annenin yerini kimse alamaz.. fedakar anneler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah biz de senin bebişli yazılarını okuruz, sana burada yazdıklarını hatırlatırım :) çok teşekkürler

      Sil
  3. çokk geçmiş olsunn hepimiz aynıyız sanırım :) rapor demek izin demek evde iş yapmak demek dinlenme diye mantığımız yok :) dikkat et kendine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolasın gülşah, aynen öyle..raporluyum hastayım dinleneyim demek bizde bir lüks :)

      Sil
  4. Aynı durumdayım, çocuklar bana bulaştırdı, onlar 2 günde toparladılar ben 10 gündür sürünüyorum. Ve bu arada tüm işler bana baktı, hiç dinlenemedim. Kısacası çocukları 30 u aşsa da annelerin hasta olma hakkı yok :) ikimize de geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayallerimi yıktın ama Nurşen Abla :) Hani büyüyünce onlar bize bakıyordu :) Size de geçmiş olsun çok

      Sil
  5. Geçmiş olsun, raporlu annenin evde yatamaması diye bir durum var hakikaten...

    YanıtlaSil
  6. Dün işe geldim ve raporla geri posta... yolda geberik haldeyken ütüyü oturarak yaparım diye kafada kuruyordum..ama tuvalete zor kalktım... hastayken bil ev işi düşünür hale geldim..yetişmiyor bazen..
    geçmiş olsun bana sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy canım sana da çok geçmiş olsun, inşallah toparlamışsındır biraz daha..annelere dinlenebilme hakkı istiyoruz :)

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun . Anneler hasta olma hakkına sahip değil . Hasta olsak da evlatlarımız kendimizden önce geliyor . İyi ki de bu böyle . Her anne aynı. Anne olmak dinlenememek demek , olsun Allah başka dert dermansız hastalık vermesin .
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bak yaa itiraflar itiraflar:) Off ne anneler ne kuzular hasta olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen de yakalamışsın bakıyorum :) Keşke kimse hasta olmasa :)

      Sil
  9. İnşallah atlarmışsındır artık hastalık zor anneler için daha da zor azıcık kendimizi iyi hissedince hemen işe güce veriyoruz kendimizi çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Ülkücüğüm, ben atlattım aslında Elif hala devam..Çok şükür buna :)

      Sil
  10. Sevgilerini aldım, dediklerim bir yerden girmiş bir yerden çıkmış:)
    Böyle bir lüksün yok elbette ama hadi bir hata hasta oldun diyelim dr rapor verdiyse yatacaksın. Kendimden biliyorum, yatmadım, çamaşır as, orayı sil, onu katla, bunu topla derken iyileşemedim, 1,5 ay süründüm. tam toparladım derken hop bir daha. Bu kez dr gözüme bakıp iş falan yapmayacaksın evde pijama terlik takılacaksın dedi. vallahi yattım kalkmadım, daha iyiyim:)
    Geçmiş olsun, bir daha olmasın diyemeyeceğim ama olursa yat e mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi de hastayım ama rapor bile almadım diye pişmanım..
      ama sen dinlen, mutlaka dinlen hatta..iki canlısın :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...